Matteus 9:9-10; Markus 2:14-15; Lukas 5:27-29

«Da Jesus gikk videre derfra, så han en mann ved navn Matteus sitte på tollboden. Han sa til ham: Følg meg! Og han sto opp og fulgte ham.»Matteus 9:9

Når vi kommer til Jesus og blir frelst, er det umulig å vite alt som skjer i livet etter det. Vi har ingen grunn til å være redd for å gjøre en total overgivelse til Ham fordi hans ubestridelige kjærlighet og omsorg for oss er helt tydelig hver gang vi ser på korset. Vi kan forlate alt for å følge Ham! Når vi tar den beslutningen, begynner han å leve gjennom oss, og vi finner en styrke som ikke er vår egen, og som overgår de prøvelser vi enn måtte møte (Gal 2:20). Det kalles Guds nåde.

Det er Kristus som lever gjennom oss som er hemmeligheten til et seirende liv. Det er ikke vi som lever for Jesus, men Jesus som lever gjennom oss. Å ikke forstå denne enkle sannheten er roten til all legalisme og gjernings-mentalitet. Loven fokuserer på det ytre mennesket og forteller oss hva vi må gjøre. Nåden fokuserer på det indre mennesket og forteller oss hva som allerede er ferdig i Kristus.

Det kristne livet er ikke bare vanskelig å leve; det er umulig å leve i din menneskelige styrke. Den eneste måten å være som Jesus og gjøre Jesu gjerninger, er å la Jesus leve gjennom deg.